En vin til den erfarne Amarone elsker, der ønsker at udvikle sig med vinområdets forskelligheder. Denne vin er et elegant eksempel på, hvordan Negra med sin unikke plantetilstand kan skabe elegante tørrede frugter, der forbedrer måltidsoplevelsen.
En rødvin med en klar rød farve. Lad dog ikke farven narre dig til at tro, at det er let vin. Duften er overraskende og rig, fyldig og kompleks, med klare noter af kirsebær, tørret frugt, tobak, urter og et strejf af mørk chokolade. Smagen er stram, tør og smukt afbalanceret, kroppen er middelfyldig, med en behagelig følelse af tørret moden frugt, stilfulde kirsebær, tobak, urter og med svage strejf af vanilje fra lagring på egetræsfade. En lang, kompleks finish gør denne vin storslået.
Velegnet mat
Et godt valg til alle typer kød, for eksempel oksekød i rødvinssauce, lam og lagrede oste.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en time eller endda timer før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er op til 5 år. Dette er en vin, der har godt af at blive lagret, så de klare tanniner og syre frigives og frugten får mulighed for at udvikle dimensioner i vinen til at nyde.
Producenten
Cantina Salvalai har siden 1870 produceret kvalitetsvine fra druer dyrket i vinmarker på bakkerne omkring byen Verona og Gardasøen. Et smukt miljø, rigt på historie og med tusinder af år gamle vintraditioner. Salvalai var en af de første vinmarker i denne region, der med succes begyndte at eksportere uden for de italienske grænser.