Bacchus, Vinens Gud! Kun navnet fik Vinfolket til at gå i gang med at lede efter flere fakta om druen. Vi fandt ud af, at Bacchus er en krydsning mellem Riesling, Silvaner og Müller-thurgau. Den blev skabt i 1933 for at passe ind i et køligere og vådere klima og samtidig skabe vin i topklasse. Den får sin oprindelse en frisk, aromatisk og let græsklædt tone. En fin stribe hyldebær. Det plejer at ligne en Sancerre. Faktisk en af de få druer, der er tilladt i svensk vindyrkning. Alene det gør det hele så interessant. Her kan du begynde at gå på opdagelse!
Vinen har en duft af grønne æbler og andre grønne toner som hyldebær og græs. Smagen er frisk, let olieagtig. Efterfulgt af mere æble, melon og lidt krydret smag. Eftersmagen er ren og frisk med et strejf af melon. En velafbalanceret vin.
Har modtaget 91 point fra James Suckling.
Egnet mad
Egner sig bedst som ledsagevin, men kan drikkes til salater. Let kød såsom kylling.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 8-10 grader.
Producenten
Vingården Adoria, vores eksklusive og første polske producent, ejes og ledes af Mike Whitney, født i Californien. Mike blev født mere eller mindre lige blandt vinmarker, og senere flyttede han med sin familie til Seattle, Washington. I den tid, hvor staten Washington begyndte at udfordre Californien i kampen om de allerbedste vingårde i USA.
Men som ung opdagede Mike Whitney Polen, og her har han boet siden 1995. I den sydvestlige del af landet fandt han efter at have fundet mere end 300 steder undervejs ... endelig sit drømmested for at lave vine - ved landsbyen Zachowice. Her - ja her - var det optimale sted at designe og udvikle Adoria!
Gennem hårdt arbejde og rejser over hele Europa, for at besøge leverandører til produktionsudstyr og druestative, skabte han Polens første vingård i verdensklasse. Blandt andet ved at rotere traditionelle processer, hvor de fungerer bedst, og mere moderne teknikker, når det netop er det, der gavner vindyrkningsprocessen.