En rødvin med en murstensrød farve. Duften er intens med aroma af mørke kirsebær, tjære, røg, lakrids, krydderier og tørrede blomster. Smagen er rund og smukt struktureret med silkebløde, polerede tanniner med kirsebær, tobak og viol. En lang tør eftersmag med røde bær og røg fortsætter med at efterlade et varigt indtryk.
Egnet mad
Perfekt til stegt kød og kødgryderetter lavet af vin. Også velegnet til vildtkød og vildt fjerkræ. Godt valg til modne oste.
Serveret
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en times tid inden servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Samlet set er dette en fremragende Barolo, som kan drikkes nu og bør fortsætte med at udvikle sig i 3-5 år.
Producent
Leoparodi er en ung, dynamisk virksomhed med både egne vinmarker (og nogle under kontrakt) spredt over de bedste lokationer rundt omkring i landsbyerne Barolo, Barbaresco og d'Alba. Traditionel producent og håndværksmæssig produktionsmetode. Anvender ofte egetræsfadelagring, der gør vinene lidt krydrede og mere tilgængelige. Vine, der er meget gode – lidt publikumsvenlige – som har fået opmærksomhed for kvalitet og værdi i pressen.