En Piemonte-vin til dem af os, der sætter pris på Nebbiolo, når den er skabt af traditionalister. Ingen vin, der drypper af sukker og vanilje, men udstråler ægte elegance og struktur.
En rødvin med en dyb rubinrød farve og med granatæblereflekser i kanterne. Duften er rig og kompleks, med klare toner af kirsebær og blåbær. Smagen er stram, blød, tørre og smukt afbalancerede tanniner. Harmonisk frugt med strejf af lakrids og roser. En lang, elegant finish fuldender vinen.
Egnet mad
En nebbiolovin, der passer godt til det skandinaviske køkkens kødretter som søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Også fremragende til smøragtige og mere nærende og stærke fiskeretter.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres cirka en halv time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er 2-3 år. Dette er en vin, der har godt af at blive indtaget ung, så de klare toner af sunde kirsebær stadig skaber dimensioner i vinen.
Producenten
Vingården Giacomo Fenocchio blev grundlagt i 1864 og laver stadig Barolo i traditionel stil. "I over fem generationer - forklarer Claudio Fenocchio, vinmager og ejer sammen med sine brødre - har vores ejendom produceret, gæret og lagret store vine fra druer fra vores egne vinmarker i hjertet af den klassiske Barolo-zone.