Bedstefar Giovanni Fenocchio var leder af familien og plejede at sige: "Her er al vin på samme måde, for det er sådan, det skal gøres, det er ikke op til os at ændre en hel metode og kultur."
En rødvin med dyb rubinrød farve og med granatrefleksioner på kanterne. Duften er intens og frugtagtig, rig og kompleks og med klare toner af blåbær og kirsebær. Smagen er tør og tanninerne bidder. Harmoniske frugter med elementer af blåbær, kirsebær, lakrids og roser. En lang, elegant kirsebærfinish.
Velegnet mad
En Nebbiolo vin, der passer godt til det skandinaviske køkkens kødretter såsom søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Fremragende også til smørrige retter og tunge fiskeretter.
Servering
Den anbefalede temperatur at servere vinen i, er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra klart.
En vin til opbevaring i 5-7 år.
Producenten
Giacomo Fenocchio blev grundlagt i 1864 og laver stadig Barolo i traditionel stil. "I over fem generationer - forklarer Claudio Fenocchio, vinfremstiller og ejer sammen med sine brødre - har vores ejendom produceret, gæret og modnet store vine fra druer fra vores egne vinmarker i hjertet af den klassiske Barolo zone".