Den sorte bastard - Cagnulari. Det er den direkte oversættelse fra italiensk. På Sardinien ved alle, at Cagnulari-druen er fremragende til lang opbevaring i vinkælderen. Det er endda et must at forstå druens fulde potentiale. En velbevaret hemmelighed for mange uden for Italien.
En mørkerød farve, næsten sort vin. Duften er rigelig og fyldt med brombær og lægeplanter, eukalyptus. Smagen er tør, varm og fyldig. Middel syre og medium tanniner. Frugten er fra mørke skovbær, brombær, morbær og blåbær med friske strejf af eukalyptus og lakrids. Eftersmagen er bær og blød.
Egnet mad
Et godt valg til alle typer kød, såsom oksekød i rødvinssauce, lam og lagrede oste.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres cirka en halv time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er 5-7 år.
Producenten
St Maria La Palma er et kooperativ i Alghero på den nordvestlige side af Sardinien, skabt af flere vinbønder med egen jord. De dannede kooperativet for at kunne producere vinene moderne og samtidig tilbyde mere konkurrencedygtige priser. Hver vinmager har sine egne druer i tankerne og skaber sin vinstil efter gamle traditioner.