Adoria Pinot Noir har en stor sans for historie med sine elegante frugttoner. Svalodlad Pinot Noir. Det skaber nysgerrighed. Tænk så, at viden og jordbund i en hel vinregion er blevet efterladt i over 100 år. Først i forbindelse med verdenskrigene. Efterfulgt af, at Polen endte bag jerntæppet, og plantagerne blev efter planøkonomien forladt i slutningen af 1960'erne. Landet har ellers en historie som vinland, der strækker sig helt tilbage til 1200-tallet. Nu er Polen på vej frem.
En vin, der er velsmagende og elegant i sin helhed. Duften omfatter hindbær og klassisk sød lakrids. Lidt anis. Smagen følger duften og er også i en klassisk stil med noter af frisk hyldebær, hindbær, jordbær og kirsebærsmag; alt sammen fint sammenflettet med bløde blide egetræsfadetoner. Eftersmagen er bær og bliver i munden med vidunderlige toner af skov og hindbær.
Egnet mad
Et godt valg til and, lam, paté, tun og lagrede oste. Undgå krydrede retter med chili og hvidløg.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres cirka en halv time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er 2-3 år. Dette er en vin, der har godt af at blive indtaget ung, så de klare toner af sunde kirsebær stadig skaber dimensioner i vinen.
Producenten
Vingården Adoria, vores eksklusive og første polske producent, ejes og ledes af Mike Whitney, født i Californien. Mike blev født mere eller mindre lige blandt vinmarker, og senere flyttede han med sin familie til Seattle, Washington. I den tid, hvor staten Washington begyndte at udfordre Californien i kampen om de allerbedste vingårde i USA.
Men som ung opdagede Mike Whitney Polen, og her har han boet siden 1995. I den sydvestlige del af landet fandt han efter at have fundet mere end 300 steder undervejs ... endelig sit drømmested for at lave vine - ved landsbyen Zachowice. Her - ja her - var det optimale sted at designe og udvikle Adoria!
Gennem hårdt arbejde og rejser over hele Europa, for at besøge leverandører til produktionsudstyr og druestative, skabte han Polens første vingård i verdensklasse. Blandt andet ved at rotere traditionelle processer, hvor de fungerer bedst, og mere moderne teknikker, når det netop er det, der gavner vindyrkningsprocessen.