Et dyrknings år med mange udfordringer, kølige, hagl, regn, varme og et langt efterår, hvor kun de mest erfarne producenter formåede at høste meget sent og producere deres barolo.
En rødvin der med alderen har en rød farve med elementer af mursten. Duften er intens og frugtagtig, med klare noter af blommer, blåbær, roser og kirsebær. Smagen er rund, blød, tør og tanninerne er velafbalancerede. En god følelse af moden frugt, lakrids og roser. En lang og stilfuld finish.
Velegnet mad
En pris overkommelig barolovin, der passer godt til det skandinaviske køkkens kødretter såsom søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Fremragende også til smørrige retter og tunge fiskeretter.
Servering
Den anbefalede temperatur at servere vinen i, er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra klart.
Lagerpotentialet er 2-5 år.
Producenten
Giacomo Fenocchio blev grundlagt i 1864 og laver stadig Barolo i traditionel stil. "I over fem generationer - forklarer Claudio Fenocchio, vinproducent og ejer sammen med sine brødre - har vores ejendom produceret, gæret og modnet store vine fra druer fra vores egne vinmarker i hjertet af den klassiske Barolo zone."