En piemontesisk vin til os, der sætter pris på Nebbiolo og nogle gange gerne vil have lidt rundere varianter.
En rødvin med en dyb rubinrød farve og med granatæblereflekser i kanterne. Duften er rig og kompleks, med klare toner af kirsebær, skovbær og lakridsrod. Smagen er stram, blød, tør i smukt afbalancerede tanniner. Harmonisk frugt med strejf af hindbær, vilde bær i kombination med urter, lakrids og roser. En lang, elegant og rund finish komplementerer vinen.
Egnet mad
En nebbiolovin, der passer godt til det skandinaviske køkkens kødretter som søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Også fremragende til smøragtige og mere nærende og stærke fiskeretter.
Betjener
Anbefalet temperatur for servering af vinen er 16-18 grader. Det er også muligt at dekantere cirka en halv time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er 2-3 år. Dette er en vin, der har godt af at blive indtaget ung, så de klare toner af sunde kirsebær skaber dimensioner i vinen.