En teglstensrød rødvin. Duften er intens med aromaer af mørke kirsebær, tjære, røg, lakrids, krydderier og tørrede blomster. Tobak. Smagen er rund og smukt struktureret med silkeagtige, polerede tanniner med kirsebær, tobak og violer. En lang tør eftersmag med røde bær og røg fortsætter med at holde et varigt indtryk.
Velegnet mad
Perfekt til stegt kød, gryderetter med kød smagt til med vin. Også egnet til vildtkød og vilde fugle. Godt valg til moden ost.
Servering
Den anbefalede temperatur at servere vinen i, er 16-18 grader. Det kan også dekanteres en time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig.
Alt i alt er dette en fremragende Barolo, der kan drikkes nu og burde fortsætte med at udvikle sig i 3-5 år.
Producent
Leoparodi er et ungt, dynamisk selskab med både sine egne vinmarker og nogle på kontrakt, spredt på de bedste steder omkring landsbyerne Barolo, Barbaresco og d'Alba. Traditionel producent og håndværks produktionsmetode. Forsøger som ofte med lagring på egetræ, hvilket gør vinene lidt krydrede og mere tilgængelige. Vine, der er meget gode, der har fået opmærksomhed for kvalitet og værdi i pressen.