Bedstefar Giovanni Fenocchio var familiens leder og plejede at sige: "her laver alle vin på samme måde, for det er sådan, det skal gøres, det er ikke op til os at ændre en hel metode og kultur." En verdensklasse klassisk barolo.
En rødvin med en dyb rubinrød farve og med reflekser i granatæble i kanterne. Aromaen er intens og frugtagtig, rig og kompleks og med klare toner af blåbær og kirsebær. Smagen er tør og med tanniner, der bider. Harmonisk frugt med antydninger af blåbær, kirsebær, lakrids og roser. En lang, elegant finish med kirsebær.
Velegnet mad
En nebbiolovin, der passer godt til det skandinaviske køkken kødretter som søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Fremragende også til buttery og mere nærende og stærke fiskeretter.
Betjener
Den anbefalede temperatur til servering af vinen er 16-18 grader. Det kan også dekanteres et par timer før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
En vin, der skal opbevares i 5-7 år.
Producenten
Giacomo Fenocchio vingård blev grundlagt i 1864 og fremstiller stadig Barolo i traditionel stil. "I over fem generationer - forklarer Claudio Fenocchio, vinproducent og ejer sammen med sine brødre - vores ejendom har produceret, gæret og ældet store vine fra druer fra vores egne vinmarker i hjertet af den klassiske Barolo-zone."