Bedstefar Giovanni Fenocchio var familiens overhoved og plejede at sige: "her laver alle vin på samme måde, for det er sådan det skal gøres, det er ikke op til os at ændre en hel metode og kultur." En klassisk verden- klasse barolo.
En rødvin med en dyb rubinrød farve og med granatæblereflekser i kanterne. Aromaen er intens og frugtig, rig og kompleks og med klare toner af blåbær og kirsebær. Smagen er tør og med tanniner, der bider. Harmonisk frugt med strejf af blåbær, kirsebær, lakrids og roser. En lang, elegant finish med kirsebær.
Velegnet mad
En nebbiolovin, der passer godt til det skandinaviske køkkens kødretter som søndagssteg med flødesauce og trøffelolie. Også fremragende til smøragtige og mere nærende og stærke fiskeretter.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en times tid inden servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
En vin til opbevaring i 5-7 år.
Producenten
Vingården Giacomo Fenocchio blev grundlagt i 1864 og laver stadig Barolo i traditionel stil. "I over fem generationer - forklarer Claudio Fenocchio, vinmager og ejer sammen med sine brødre - har vores ejendom produceret, gæret og lagret store vine fra druer fra vores egne vinmarker i hjertet af den klassiske Barolo-zone".