Et stykke af vulkanen Etna på Sicilien. Druerne Nerello Mascalese og Nerello Cappucio, i 600-700 meter over havets overflade, er grundbetingelserne for Italiens ækvivalent til et nordligt fyldigt Bourgogne.
En rødvin med en mørkerød farve. Duften er rig og kompleks, med tydelige strejf af kirsebær og et strejf af tobak og chokolade. Åh vanilje. Smagen er blød, tør og smukt afbalanceret, i en behagelig følelse af moden rød frugt, hindbærsyltetøj og kirsebær med strejf af vanilje fra lagring på egetræsfade. En lang, stilfuld finish.
Velegnet mad
Et godt valg til alle typer kød og gerne til lam. Andre gode anbefalinger er retter med smørstegte svampe og - gåsemiddag. Og tagliatelle med velsmagende og saftige kantarelsvampe.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres cirka en halv time før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig lidt ekstra tydeligt.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den. Opbevaringspotentialet er 2-4 år. Dette er en vin, der har godt af at få lov at hvile cirka 12 måneder på flaske inden servering.
Producenten
I 2002 opnåede familien Vivera deres drøm: at købe en smuk ejendom langs vulkanen Etnas skråninger. Stedet ligger i bydelen Martin, på den nordøstlige del af vulkanen. Drømmen videre er at bygge en kælder, omgivet af vinmarker, hvor deres druer kan blive fremragende vine, unikke vine. Virksomheden ledes af Vivera-familien; mænd og kvinder med en ren passion for vingården – og vinen.