En trofast tjener, der altid vil redde en middag. Selvom det er lidt brændt? Sandsynligvis. Velvoksen Nebbiolo fra landsbyen Serralunga. Jorden er lidt mere frugtbar og Barolo-vinene lidt stærkere. Fra Piemonte, Italien.
En vin med en dyb granatæblerød farve med rubinrøde reflekser. Duften er rig og kompleks, med tydelige strejf af kirsebær og et strejf af lakrids. Smagen er elegant, tør og smukt afbalanceret med tanniner, som giver en behagelig følelse af modne kirsebær med strejf af lakrids og roser. Eftersmagen er lang og vedvarende med strejf af hyben og kirsebær.
Egnet mad
En vin, der passer særligt godt til det skandinaviske køkkens oksefilet og andre mere overdådige middage. Fremragende valg også til en brændefyret pizza med blandede svampe, trøfler og rucola.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan dekanteres mindst fire timer før servering eller endda dagen før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig.
Vinen er klar til at drikke, når du køber den.
Producenten
Schiavenza fra landsbyen Serralunga d'Alba.