En rødvin til øjeblikke ekstra værd at huske. Lavet på druerne Cabernet Franc (33 procent), Cabernet Sauvignon (33) og Petit Verdot (34).
Velegnet mad
En vin til fx fiskesuppe, rødt kød og grillet.
Betjener
Anbefalet temperatur for at servere vinen er 16-18 grader. Den kan også dekanteres en times tid før servering for at give vinens smag en ekstra chance for at udvikle sig ekstra tydeligt.
En vin til opbevaring i 5-7 år. Formentlig længere.
Producenten
Vingården Rigoloccio ligger i Gavorrano, Maremma, langs den toscanske kyst. Området har en lang historie gennem udgravninger og romere og ind i moderne tid, hvor Mussolino grøftede store sumpområder for at skabe muligheder for større landbrugsområder. Rigoloccio ligger ved foden af Montecalvo-bjerget.
Rigoloccio blev startet i 2002 og har fra starten opbygget sin egen vingård, druer og - på kort tid skabt førsteklasses vine.
Til hans hjælp har gården den berømte ønolog Fabrizio Moltard. Fabrizio har fået sin erfaring fra sit arbejde med højklasseproduceren Gaja.